До початку минулого року в сфері громадського харчування працювало близько 550 тис. осіб. За період карантинів і локдаунів роботу в цій сфері втратили 150 тис. українців. Про це у Facebook повідомила директор агентства «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова.

«Зараз їх залишилося майже на третину менше. І це створює велику проблему для громадського харчування, багато закладів просто не можуть знайти професійних працівників у достатній кількості», — розповіла експерт.

За її словами, мова йде про тих, хто працював у кафе і ресторанах, які закрилися, а також тих, кого звільнили через зниження відвідуваності.

Також Насонова підкреслила, що ці громадяни вже не повернуться працювати в заклади громадського харчування. Тому що вони знайшли роботу в інших сферах або поїхали з великих міст додому.

«Професійний ринок праці, який формувався роками, зазнав великих втрат», — додала директор агентства.

Раніше Насонова повідомляла, що столичний ресторанний бізнес постраждав найбільше в результаті квітневого локдауну. Представники громадського харчування підняли ціни, а частина власників взагалі прийняли рішення закрити заклади. При цьому влітку можливий бум відвідуваності і відкриття нових проєктів.